Blizzard

Overwatch

Het verhaal

Het spel speelt zich 60 jaar in de toekomst af, waar mensen en robots samenleven en werken. In deze tijd is er een speciale eenheid van de VN (Verenigde Naties) genaamd Overwatch die gericht is op het bewaren van de vrede tussen mens en robot. Het lukt niet om deze vrede te bewaren en er breekt een oorlog tussen mens en machine uit.

Overwatch
Overwatch is een speciale eenheid die is gevormd na de eerste oorlog tussen de mensen en robots zodat er nooit een tweede zou komen. De eenheid staat onderleiding van drie Generalen: Jack Morrison, Gabriel Reyes en Ana Amari. Deze drie generalen waren eens beste vrienden maar toen de tweede oorlog dreigde te komen groeiden de ergenissen en zonderde Gabriel zich af van Jack en Ana. Gabriel verzamelde 3 andere agenten van Overwatch genaamd: Moira O'Deorain , Genji Shimada en Jesse Mccree en vormde een nieuwe organisatie (die nog wel onderdeel was van Overwatch) genaamd Blackwatch. Toen de spanningen zo hoog opliepen tijdens de tweede oorlog die inmiddels bekend stond als de Omnic Crisis, ontplofte het hoofdkantoor van Overwatch en werden de drie generalen dood verklaard. Maar een agent genaamd Angela Ziegler red hen allemaal met een experimetele genezing. Door deze methode Krijgt Gabriel speciale krachten en wordt hij de Raper genoemd. alle 3 de generalen vragen Angela niemand te zeggen dat ze nog leven (ze weten het dus ook niet van elkaar).

Blackwatch
Blackwatch is een organisatie onder leiding van Gabriel Reyes. Blackwatch heeft hetzelfde doel als overwatch, namelijk ervoor zorgen dat alle kwaadaardige robots worden uitgeroeid maar Blackwatch is bereid om grenzen te overschreiden die Overwatch nooit zou passeren. Doordat Blackwatch zo aggresief is en tot het uiterste gaat om hun doel te breiken, houd Overwath deze organisatie geheim om onrust te voorkomen. Als Blackwatch op een missie wordt gestuurd in Rialto om de baas van de slechte organisatie Talon te vangen gaat ales mis, Gabriel schiet deze baas dood waardoor heel de organisatie achter hun aankomt en Blackwatch over de hele wereld bekend wordt gemaakt. Omdat Overwatch Blackwatch geheim heeft gehouden voor de overheid en het volk wordt Overwatch ontbonden en illegaal verklaard door de overheid. De agenten van Overwatch worden verspreid en de oorlog wordt gewonnen door de Omnics (robots).

Talon
Talon is een kwaadaardige organistatie die vooral gefocust is op het verwoesten van Overwatch. Talon staat onder leiding van de Omnic Maximillian en Akande Ogundimu beter bekend als 'Doomfist'. Maximillian hoort van de puinhoop in Rialto en zorgt ervoor dat iedereen weet Blackwatch bestaat. Doomfist zit rond deze tijd nog steeds gevangen in een speciale gevangenis van Overwatch, maar Tijdens de interne ruzies in Overwatch weet hij te ontsnappen.
Talon ontvoerd Amelie Guillard de vrouw van Gerard Lacroix. Gerard Lacroix was een belangrijke agent van Overwatch. Amelie wordt gehersenspoeld en getraind tot sluipschutter en krijgt de opdracht haar man te doden. Amelie doet dit en Gerard wordt in zijn slaap door haar vermoord.
Na de val van Overwatch lopen Moira en Gabriel over naar Talon en worden hoog geplaatste Generalen in de organisatie. Gabriel Breekt in bij een oude en verlaten basis van Overwatch in Gibraltar en steelt de huidige woonlocaties van de oude agenten. Talon gaat langs bij deze adressen en ze vermoorden elke ex-agent die ze tegenkomen.

De oproep
Winston is een Hoog geplaatste agent van Overwatch die het niet meer kan aanzien dat er zoveel lijden en geweld in de wereld is terwijl er mensen zijn die er iets tegen kunnen doen. Daarom keert hij terug naar een oude basis van Overwatch waar hij alle oude agenten van Overwatch oproept om weer samen te werken met elkaar, maar voordat hij dat kan doen wordt er door Gabriel ingebroken en moet hij met Gabriel vechten. Gabriel slaagt er in om de gegevens te stelen van de ex-agenten en Winston besluit dat het nu echt niet anders kan dan iedereen weer bijeen te roepen. hij geeft zijn computerprogramma de opdracht iedereen een bericht te sturen en de eerste die hierop reageert is Lena Oxton beter bekend als 'Tracer'. De belangrijkste agenten reageren op Winston en samen proberen ze de mensheid weer te helpen zoals ze dat vroeger deden.

In het spel kan je 1 van de agenten kiezen die het samen met 5 andere spelers opneemt tegen een ander team van 6 personen. Zo kan moet je bijvoorbeeld 2 punten veroveren die verdedigd worden door de tegenstanders (of jij moet het verdedigen), ook heb je een missie dat je een auto met voorraden moet vervoeren terwijl het andere team je tegen probeert te houden.