Ubisoft

Far cry primal

Het verhaal

Far Cry Primal speelt zich af in het jaar 10.000 VC vlak na de laatste ijstijd. Het land waar je in speelt heet Oros en in Oros wonen 3 stammen: de Wenja's, de Udam en de Izillia. In de game speel je als een jager van de Wenja stam genaamd Takkar.

Takkar
Takkar is een jager van de Wenja stam. Op een dag gaat Takkar met een paar andere jagers een poging wagen om een mammoet te doden, maar tijdens de jacht komen ze een sabeltandtijger tegen. De sabeltandtijger dood alle jagers behalve Takkar en Dalso. De twee jagers proberen weg te komen maar na een tijdje heeft de sabeltandtijger hen weer gevonden en red Dalso Takkar door zichzelf op te offeren. Het lukt Takkar om weg te komen en hij gaat een grot in. In de grot komt hij een vrouw genaamd Sayla tegen. Sayla vertrouwd hem eerst niet, maar nadat Takkar haar heeft gered van een wond die door een leeuw bij haar is toegebracht, vraagt ze hem om haar te helpen de Wenja's weer bij elkaar te brengen. Als takkar en Sayla een plek hebben gevonden waar ze veilig zijn komt Takkar erachter dat hij de gave heeft om wilde dieren te temmen. Door deze gave is Takkar 1 van de sterkste mensen in het land en gaat hij op pad om de Wenja's te redden.

De Wenja stam
De Wenja's zijn de originele inwoners van het land Oros, maar later kwam ook de Udam stam vanuit het Noorden het land in. De Udam begon met het vangen en vermoorden van de Wenja's. De Wenja's hadden 1 heel groot dorp in het Zuid-Westen waar ze samen kwamen om zich te verbergen voor de Udam. In het begin van het spel is de gehele Wenja stam bijna vermoord of gevangen genomen en is het dorp verwoest. Sayla verteld Takkar wat er is gebeurt toen hij weg was en Takkar besluit om haar te helpen met het herbouwen van het dorp en met het vinden van de vermiste Wenja's.

De Udam
De Udam is een moordlustende stam die jaren in het koude noorden woonde, maar toen zei op ontdekkingsreizen gingen kwamen zij het land Oros tegen. In Oros woonde maar 1 stam die door de Udam "zwakbloeden" (de wenja's) werd genoemd. Omdat de Udam eigenlijk het land helemaal niet wilden delen met dit volk begonnen zij met het vangen en vermoorden van deze mensen. Toen er na een paar weken het gerucht rond ging dat er een jager van de Wenja stam was die een gave had geleerd om dieren te temmen werd de Udam bang en trokken ze zich langzaam weer terug naar het noorden, maar ze bleven wel doorgaan met het uitroeien van de Wenja's in hoop dat de jager bang zou worden. De leider van de Udam stam heette Ull. Ull was een van de sterkste strijders in Oros en daagde Takkar uit voor een duel. Takkar won dit duel en de Udam werd gedwongen terug te gaan naar hun oorspronkelijke land of ze zouden vermoord worden. De dochter van Ull leert op het einde van het spel ook hoe ze dieren moet temmen waardoor er altijd een deur openstaat voor een deel 2.

De Izillia
De Izillia komt oorspronkelijk uit het Oosten van Oros maar willen het hele land veroveren, dit doen ze met behulp van vuurbommen en vuurpijlen die allen zij kunnen maken. De Izillia vangt net zoals de Udam elke Wenja die zij tegenkomen en verbranden en martelen deze dan als offer voor hun god. De Izzilia geloven dat er een zonnengod is genaamd Batari die als mens naar Aarde is gekomen om over hen te heersen. Maar Batari's bloedeigen zoon genaam Krati geloofd dit niet en start een revolutie tegen haar. Tijdens deze burgeroorlog sterft Krati en wordt hij samen met zijn magische masker begraven. Takkar wordt op de hoogte gebracht van dit verhaal en gaat opzoek naar het masker omdat dit het enige is waar Batari bang voor is. Als takkar eenmaal het masker heeft gevonden, bestoormd hij een tempel met het masker op zijn hoofd. Elk persoon die in de tempel werkt of die de tempel bewaakt rent vol angst weg omdat zij het masker zien en denken dat Krati weer terug is, hierdoor kan Takkar ongestoord naar Batari gaan. Na een lang gevecht tussen Batari en Takkar lukt het Takkar om Batari in het vuur te gooien waar normaal Wenja's in worden gegooid als offer. Takkar keert terug naar het Wenja dorp waar hij wordt gezien als een held aangezien hij beide stammen die de Wenja bedreigden heeft weggejaagd.