Rockstar

Grand Theft Auto V

Het verhaal

Het spel GTAV speelt zich af rond 2010 in de fictionele Amerikaanse stad Los Santos. Los Santos is bijna een exacte kopie van Los Angeles. In het spel speel je als 3 karakters genaamd: Franklin, Michael en Trevor.

Franklin
Franklin Clinton is geboren in 1988. Nadat zijn vader zijn moeder verliet (terwijl zij zwanger was van hem) raakte ze verslaafd aan cocaine en als gevolg hiervan stierf zijn moeder toen hij 4 jaar oud was. Franklin ging hierna bij zijn opa en oma wonen waar hij erg verwend werd. Maar toch begon hij met het illegaal verkopen van sigaretten. Toen zijn opa en oma een paar jaar later overleden waren ging hij samen met zijn tante Denise in een van de buitenwijken van Los Santos wonen. Franklin dealde nog steeds drugs en alcohol, maar toen hij in 2008 opgepakt werd en in de gevangenis belande, besloot hij dat als hij uit de gevangenis zou komen hij eerlijk werk zou gaan zoeken. 2 maanden na zijn vrijlating vond hij samen met zijn vriend van de middelbare school Lamar een baan bij een auto dealer genaamd Simeon. Wat zij in het begin niet wisten is dat Simeon illegaal in auto's handelde en hen had aangenomen om auto's voor hem te stelen en vervolgens weer te verkopen. Franklin en Lamar bleven toch bij Simeon werken toen zij hierachter kwamen. Op een dag kwam de Zoon van Michael een auto kopen bij Franklin en zo hebben Michael en Franklin elkaar ontmoet.

Michael
Michael De Santa is in 1965 geboren in het westen van het land. Michael woonde met zijn vader en moeder in een caravan. Zijn vader was een alcoholist en mishandelde hem geestelijk en lichamelijk. Toen hij besloot om als crimineel door het leven te gaan pleegde hij zijn eerste overval in een stad genaamd Garcer City. Hij ontmoete zijn vrouw Amanda in een stripclub waar zij werkte als stripper. Na een half jaar bleek Amanda zwanger te zijn van een tweeling. De kinderen werden Tracy en Jimmy genoemd. Nog net voordat Amanda zou bevallen trouwden Michael en Amanda in een kleine kerk in de stad. Door het criminele leven van Michael werd het gezin erg rijk en groeide zijn kinderen dus compleet anders op dan hem. Michael ontmoete een man genaamd Trevor die een voorstel deed om een bank te overvallen in het noorden. Michael deed mee aan de overval maar de politie had een tip ontvangen en ze keerden beide heel huids maar zonder geld terug. Michael was hierna te bang om andere grote klussen te doen en besloot om te stoppen met zijn criminele leven. Maar toen hij Trevor na een paar jaar weer tegen kwam in de stad hoorde hij dat er heel veel geld zo voor het pakken lag, en hij wilde nog wel 1 laatste grote klus doen. Toen hij met zijn zoon Jimmy een auto ging kopen oentmoete hij Franklin en hij vroeg Franklin of hij mee wilde helpen aan de overvallen.

Trevor
Trevor Philips is geboren in Canada vlak naast de Amerikaanse grens. In zijn jeugd is Trevor veel verhuisd en heeft zijn moeder veel verschillende mannen gehad. Zijn biologische vader mishandelde hem en liet hem achter in een winkelcentrum toen hij 6 was. Zijn moeder was emtioneel instabiel en noemde hem vaak nutteloos of zei dat hij te weinig van zijn moeder hield. Trevor is vroeg gestopt met school omdat hij te vaak woede aanvallen had, en daardoor toch niks leerde volgens hemzelf. Nadat hij gestopt was met school soliciteerde hij bij het leger als piloot. Hij werd hier afgewezen vanwege zijn psychische problemen en zijn lage opleiding. Hij belande hierdoor in de onderwereld waar hij langzaam begon met het dealen van drugs en later zelfs het vermoorden van mesen voor geld. Toen hij eenmaal begon aan zijn criminele leven is hij nooit meer gestopt met het overvallen en vermoorden van mensen. Op jonge leeftijd ging hij al jagen op dieren omdat hij dat rustgeven vond. Toen hij een gefaalde overval had gepleegd met Michael verliet hij de stad en verhuisde hij naar de woestijn waar hij verder ging met het plannen (en uitvoeren) van overvallen over het gehele land. Toen hij bij een van de grootste overvallen aankwam die hij ooit had gezien vroeg hij Michael om nog 1 laatste keer te helpen. De klus was eigenlijk bedoeld voor 3 mensen dus vroeg hij Michael ook nog om iemand anders te zoeken. Toen Michael met Franklin aankwam begonnen ze met de voorbereidingen voor de overval.